Anbefaler folkehøgskole!

Submitted by
Antonie Cappelen
Publisert
19. januar 2022

Etter halvannet års pause fra Taekwon-Do, først på grunn av covid, så ett år i militæret, valgte Kristian Gjersvold fra Trondheim å gå på Nordmøre Folkehøgskule for å få en «boosterdose» med kampsporten.

- Dette var en veldig gunstig måte å komme i gang på igjen. Det er et allsidig opplegg for alle nivå. Du lever i ei lykkelig boble og får trent så mye du ønsker. Vi er også så godt som upåvirket av pandemien, sier Kristian Gjersvold, som anbefaler alle å ta et folkehøgskoleår.

Han trekker fram det allsidige opplegget på Taekwon-Do linja som svært positivt. Selv om ITF Taekwon-Do er hovedsatsingsområde, blir det krydra med mye fysisk trening og impulser fra andre kampsporter. Å drive allsidig er viktig for ikke å gå lei.

Kristian trekker også fram det sosiale ved å gå folkehøgskole, og at en har et utall av valgfag å velge i. Samarbeidet med den lokale klubben ser han også som fordelaktig.

- Du finner alltid på noe morsomt å gjøre på skolen, i tillegg til at lærerne tar oss med på mye sprell. Jakt, slakting og matlaging fra grunnen kan være et eksempel på slike sprell, smiler Kristian. Selv er han aktiv konkurranseutøver med landslagsplass, men han understreker at her er det plass for alle.

Dersom du ønsker å gjøre som Kristian, starter skolen opptak fra 1. februar. Det er løpende opptak utover vår og sommer. For å se nærmere på hva Nordmøre Folkehøgskule har å by på, kan du sjekke nordmore.fhs.no

NoFo NM

Kristian gikk sammen med Tania Auglend, som i år er praktikant ved skolen, til topps i traditional sparring under NM i Trondheim.

NoFo sparring

Kristian har utviklet seg mye i sparring i løpet av året. Her sammen med Alexander Nielsen fra Trondheim.

NoFo elg

Her lærer Kristian å foredle elgkjøtt og lage mat fra grunnen etter jakt og slakting. Det kan vel sies å være et litt uvanlig «sprell» på en skole.